back-button

Simona Muntean

Picture of the author

POLLO ALA PARMIGIANA MED ZUCCHINISALLAD

  • 15 minuter + 45 minuter
  • 4 personer

Krispig kyckling med 3 ostar och kryddig tomatsås. Serverad med en fräsch zucchinisallad.

Hur

Gör så

1.

Salta och peppra kycklingfiléerna.

2.

Vänd de i ströbröd blandad med parmesan. Doppa i uppvispat ägg.

3.

Stek de knaprigt i olja i stekpanna. Lägg de på en ugnsplåt.

4.

Blanda alla ingredienser till tomatsalsan. Lägg mozzarellaskivor på varje snitsel och fördela salsan över.

5.

Toppa med riven mozzarella och parmesan.

6.

Grilla i mitten av ugnen tills osten har smält och fått fin färg.

7.

Lägg alla ingredienser till sallad i en skål och blanda väl.

8.

Servera till snitsel.

Ingredienser

Kyckling

4 st minutfileer (ca 650 g)

salt och peppar

2-3 ägg

2 dl ströbröd

50 g riven parmesan

Tomatsalsa

200 g krossade tomater

1 tsk vitlökspulver

basilika eller oregano

0,5 tsk chiliflakes

Topping

200 g mozzarella i skivor

100 g riven mozzarella

50 g riven parmesan

Zucchinisallad

1-2 zucchini i tunna skivor

6-8 msk olivolja

4 msk citronsaft

3-4 tsk dijonsenap

salt och peppar

färsk oregano att toppa med