Jordgubbar och grädde. Klassiskt. Här kombinerade jag dessa med otroligt luftiga vaniljbottnar, så kallade angel food cake, och jordgubbskräm. En rustik jordgubbstårta som en ljuvlig midsommardröm.
Påsk. Snart. Jag lovade nya recept på påsktårtor och här kommer det första. Skulle kunna mer än gärna nöja mig med bara denna morotstårta med färskostkräm till påsken. Alltså du måste bara testa så förstår du. Så saftiga tårtbottnar med morot och kokos i, varvade med krämig färskostfyllning och garnerad med ätbara ananasblommor.
5 minuter tårtan på 5 ingredienser. En no-bake variant så len och krämig och som smakar gudomligt.
En no-bake jordgubbstårta klar på 5 min. Att vänta på att tårtan ska safta till sig och bli lite kall är nog den svåraste delen här.
min drömtårta. Till min egen födelsedag. Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Saftig och läcker, en dessert som går tillbaka mer än 200 år. Legenden säger att den första honungstårtan skapades på 1820-talet av en personlig kock till Rysslands tsar Alexander I fru.Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt. Medovik tårtan kräver sin tid och tålamod men jag lovar den är värd ansträngningen.